Procházka k přístřešku Jehlický vrch s vyhlídkou

Nenáročný pěší výlet lesy okolo zámku k altánku s výhledy do kraje.

Trasu začněte u zámku, projděte zámeckou alejí a vyjděte z areálu, následně přejděte silnici a pokračujte kaštanovou alejí podél parkoviště. Jděte po červené turistické trase, za alejí vás čeká lehce náročnější terén, po polní cestě vás čeká nejprve sestup a následně mírný výstup. Po výstupu dojdete na rozcestí, na kterém držíte kurz vlevo po červené turistické stezce, které vás proplete lesem a dovede až k přístřešku s výhledem.

V přístřešku naleznete příjemné posezení, krásné výhledy, ale například i speciální razítko kterým si můžete obohatit svůj turistický deník. 

Na cestu zpátky si můžete vybrat z několika cest, které vás dovedou k zámku. My jsme pro vás zvolili příjemnou trasu okolo vysílače až k romantickému skrytému vchodu do zámku. (viz mapa v galerii). Vydáte se po cestě zpět, na rozcestí u krmelce držte směr k vysílači. Kousek za vysílačem vyjdete na silnici, kterou přejdete a napojíte se na zelenou turistickou cestu po níž dojdete až na další rozcestí na kterém se dejte doleva. Tato cesta vás zavede brankou až k boční bráně zámku odkud můžete pokračovat do zámeckého parku.

Trasu doporučujeme především v létě. (v ostatních obdobích mohou být cesty v lese rozbahněné) 

Příjemná procházka trvající cca hodinu klidné chůze. 

Pro trasu doporučujeme pevnou obuv.